Néhány gondolat a terhességi cukorbetegségről

Cimkék: terhesség, gdm, terhességi cukorbetegség, OGTT

18
Oct
Néhány gondolat a terhességi cukorbetegségről

     A terhességi cukorbetegség - a nevéből adódóan - a terhesség alatt kialakuló, magas vércukorszinttel járó állapot. Mint más típusú cukorbetegségekben itt is a sejtek cukorháztartása szenved zavart. A probléma megoldása rendkívül fontos, hiszen mind az anya, mind a fejlődő magzat egészségét veszélyezteti. Általában a terhesség után a kóros állapot rendeződik, mégis szoros kontroll szükséges, mivel a anyának magasabb a kockázata a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására.

Tovább olvasom!

Az ismétlődő beágyazódási zavar okai

Cimkék: meddőség, infertilitás, beágyazódási zavar, RIF

18
Oct
Az ismétlődő beágyazódási zavar okai

     Miután az ivarsejtek "fúziójából" létrejött egy új élet, ezt követően a méhben történik az embrió beágyazódása a méhnyálkahártyában. Az implantáció során az embrió az endometrium felszínéhez kapcsolódik, majd ezt követően történik az embrió migrációja és inváziója a méhnyálkahártya mélyebb rétegébe. Általánosságban beszélve, az implantációban csak az embrió és a méhnyálkahártya szerepét hangsúlyozzák, de újabb kutatások a petesejt egy speciális sejtcsoportjának ( kumulusz sejtek ) szerepét is mutatják.

Tovább olvasom!

Archívum

2013

August (1) September (1) October (3) December (2)

2014

January (3) April (1) June (2) November (1)

2015

November (1) December (2)

2017

October (2)

2018

April (1)

Legkedveltebb cimkék

meddőség(10) terhesség(4) endometriózis(3) PCOS(2) peteérési zavar(2) mióma(2) alhasi fájdalom(2) bakteriális vaginózis(2) endoszkópia(2) baba(1) petesejt(1) kivizsgálás(1) inzulin rezisztencia(1) vérzészavar(1) nőgyógyászat(1) kismedencei gyulladás(1) chlamydia(1) HPV(1) condyloma(1) szexuális úton terjedő betegség(1) menstruációs görcs(1) húgyúti fertőzés(1) napfény(1) D-vitamin(1) hüvelyi viszketés(1) gomba(1) kismedencei fájdalom(1) gyulladás(1) szex(1) hólyaghurut(1) felfázás(1) nőgyógyászati műtét(1) hiszteroszkóp(1) laparoszkópia(1) lombik(1) hormonok(1) petevezető vizsgálat(1) spermiogram(1) pajzsmirigy(1) vetélés(1) koraszülés(1) kismama(1) utazás(1) vaginitis(1) hüvelyi fertőzés(1) candida(1) infertilitás(1) beágyazódási zavar(1) RIF(1) gdm(1)
Összes
Előző oldal
1
Következő oldal