Veszélyes nőgyógyászati kórokozók I.

Cimkék: meddőség, nőgyógyászat, kismedencei gyulladás, chlamydia

23
Oct
Veszélyes nőgyógyászati kórokozók I.

Egyes szexuális úton terjedő kórokozók okozta megbetegedés és a későbbi meddőség közötti kapcsolatot már az 1800-as évek végén felfedezték. A 20. század elején azon nőknek, akiknek korábban diagnosztizált kismedencei gyulladása volt ( PID: pelvic inflammatory disease ) csak kb. 6-10 %-a esett később teherbe. Szerencsére az antibiotikumok fejlődésével ez az arány drámaian javult és a meddőségi arány jelentősen lecsökkent, mégis még ma is jelentős százalékot képviselnek a krónikus kismedencei gyulladásból származó teherbeesési problémák.

Tovább olvasom!

A méh gyakori jóindulatú daganatai, a miómák

Cimkék: meddőség, mióma, alhasi fájdalom, vérzészavar

15
Oct
A méh gyakori jóindulatú daganatai, a miómák

A méh gyakori jóindulatú daganatai, a miómák

A méh  ( méhtest és méhnyak ) igazi, egyetlen fő feladata lehetővé tenni a nő számára, hogy teherbe eshessen, a terhesség fejlődjön, majd egy új élet kezdődjön. Ahhoz, hogy ezt a funkciót a méh maradéktalanul elvégezhesse, szerkezetileg egészséges kell, hogy legyen. Sajnos fő szöveti, szerkezeti egységei ( méhnyálkahártya, méhizomzat )  eltérhetnek a normáltól és így számos különböző problémát okozhatnak.

Tovább olvasom!

Mio-inozit a PCOS kezelésében

Cimkék: meddőség, PCOS, peteérési zavar, inzulin rezisztencia

13
Oct
Mio-inozit a PCOS kezelésében

Mio-inozit a PCOS kezelésében

Policisztás ovarium szindróma a felmérések szerint világszerte a nők 5 – 16 %-ban fordul elő. Magyarországon ez mintegy félmillió (!) nőt jelent. A jelenleg felismert esetek még csak a jéghegy csúcsát jelentik, megfelelő, tartós kezelésben csak nagyon kevesen részesülnek.

Tovább olvasom!

Archívum

2013

August (1) September (1) October (3) December (2)

2014

January (3) April (1) June (2) November (1)

2015

November (1) December (2)

2017

October (2)

2018

April (1)

Legkedveltebb cimkék

meddőség(10) terhesség(4) endometriózis(3) PCOS(2) peteérési zavar(2) mióma(2) alhasi fájdalom(2) bakteriális vaginózis(2) endoszkópia(2) baba(1) petesejt(1) kivizsgálás(1) inzulin rezisztencia(1) vérzészavar(1) nőgyógyászat(1) kismedencei gyulladás(1) chlamydia(1) HPV(1) condyloma(1) szexuális úton terjedő betegség(1) menstruációs görcs(1) húgyúti fertőzés(1) napfény(1) D-vitamin(1) hüvelyi viszketés(1) gomba(1) kismedencei fájdalom(1) gyulladás(1) szex(1) hólyaghurut(1) felfázás(1) nőgyógyászati műtét(1) hiszteroszkóp(1) laparoszkópia(1) lombik(1) hormonok(1) petevezető vizsgálat(1) spermiogram(1) pajzsmirigy(1) vetélés(1) koraszülés(1) kismama(1) utazás(1) vaginitis(1) hüvelyi fertőzés(1) candida(1) infertilitás(1) beágyazódási zavar(1) RIF(1) gdm(1)
Összes
Előző oldal
1
Következő oldal